ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

 


1ο Δημοτικό Σχολείο Μενεμένης

Σε συνεργασία με δύο τάξεις υλοποιήθηκαν διδακτικές παρεμβάσεις τριών εβδομάδων. Οι παρεμβάσεις αυτές αξιοποίησαν τις αρχές της προσέγγισης του κριτικού γραμματισμού, έδωσαν έμφαση στη σχέση ανάγνωσης και γραφής και  οδήγησαν στη συγγραφή μικρών ιστοριών με κοινωνικά προσανατολισμένο περιεχόμενο.

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Βενετία Αποστολίδου, Τριανταφυλλιά Κωστούλη


Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο της Αρχαιολογικού Μουσείου

 Στα δύο Τμήματα της Α’ τάξης σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται μία θεματική ενότητα με τίτλο “πολιτισμοί του κόσμου” με στόχο τα παιδιά να γνωρίσουν άλλους πολιτισμούς και να κατανοήσουν τις ομοιότητες και τις διαφορές μεταξύ τους αλλά και με τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό. Ευρύτερος στόχος να κατανοήσουν ότι οι διαφορές σε ήθη, έθιμα και συνήθειες δεν αποτρέπουν τη συνεργασία μεταξύ ατόμων διαφορετικών πολιτισμών και την αποδοχή του ενός από τον άλλον. Θα χρησιμοποιηθούν διάφορα υλικά για τη διδασκαλία και θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη της αφηγηματικής ικανότητας των παιδιών μέσα από την ενασχόληση με παραμύθια από τους διαφορετικούς πολιτισμούς.

Υπεύθυνος καθηγητής:  Αθανάσιος Αϊδίνης


 

Αν επιθυμείτε να διερευνήσετε τις δυνατότητες συνεργασίας με το Εργαστήριό μας ή να μάθετε για τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε την λειτουργία της σχολικής μονάδας της οποίας προΐσταστε ή στην οποία εργάζεστε, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας στην βάση της σελίδας.