ΑΛΛΟΙ ΦΟΡΕΙΣ


Εδώ μπορείτε να ενημερωθείτε για συνεργασίες στις οποίες έχει προχωρήσει το Εργαστήριό μας με Διευθυντές Φορέων που σχετίζονται με την εκπαίδευση, την ανάγνωση και την γραφή.

Αν επιθυμείτε να διερευνήσετε τις δυνατότητες συνεργασίας με το Εργαστήριό μας ή να μάθετε για τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε την λειτουργία του φορέα του οποίου προΐσταστε ή στον οποίο εργάζεστε, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας στην βάση της σελίδας.


Δράσεις φιλαναγνωσίας σε συνεργασία με παιδικές βιβλιοθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης

Το Εργαστήριο πραγματοποιεί δράσεις φιλαναγνωσίας σε τάξεις Δημοτικών Σχολείων οι οποίες επισκέπτονται  παιδικές βιβλιοθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο σκοπός των δράσεων είναι να αποκτήσουν οι μαθητές κίνητρα για ανάγνωση, να γνωρίσουν διάφορα είδη βιβλίων, να διαβάσουν αποσπάσματα και να κάνουν παιγνιώδεις δραστηριότητες πάνω σε αυτά αλλά και να γνωρίσουν τον τρόπο λειτουργίας μιας βιβλιοθήκης, με απώτερο σκοπό να εγγραφούν ως χρήστες της.

Οι δράσεις γίνονται από φοιτητές και φοιτήτριες των Τμημάτων της Παιδαγωγικής Σχολής με την εποπτεία της Βενετίας Αποστολίδου και του Ανδρέα Καρακίτσιου.

Οι βιβλιοθήκες στις οποίες πραγματοποιούνται αυτές οι δράσεις είναι μέχρι στιγμής οι ακόλουθες:

 

Παιδική βιβλιοθήκη του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου

 

 

Κεντρική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης

Παιδική βιβλιοθήκη Ξηροκρήνης

Περιφερειακή βιβλιοθήκη Χαριλάου

Παιδική Βιβλιοθήκη Δελφών

Στιγμιότυπο από δράση φιλαναγνωσίας στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο